Atenció al públic:

9:00h. - 13:00h.

Carrer Xaloc, 22

17230 Palamós

972 314 286

vedrunapalamos@vedruna.cat

UN PROJECTE EDUCATIU AMB IDENTITAT DIGITAL

VEDRUNA CATALUNYA EDUCACIÓ TANCA UN PROCÉS COL·LABORATIU QUE CULMINA AMB LA PUBLICACIÓ  DE LA IDENTITAT DIGITAL DE LA XARXA DE 36 CENTRES

Els nous contextos comunicatius i la irrupció de la tecnologia al món actual han canviat les maneres d’interrelacionar-nos amb el nostre entorn . Els avenços cibernètics han configurat noves formes d’entendre la comunicació arreu, també en les comunitats educatives.

Fa un temps que la Fundació Vedruna Catalunya Educació va iniciar un procés de col·laboració i participació, pioner en el sector, per tal d’adequar el projecte educatiu que fonamenta el seu ideari a l’àmbit digital.  La xarxa de centres , amb 36 escoles arreu de Catalunya, ha repensat tots els aspectes que tenen a veure amb aquest àmbit digital des d’aspectes gràfics i de disseny a aspectes de contingut i transmissió de conceptes . La gran quantitat de dades que dia a dia enviem a internet contribueixen a crear una identitat digital que avui en dia va de la mà de la nostra realitat analògica. Per l’equip de comunicació de Vedruna Catalunya Educació, és del tot fonamental que aquesta identitat digital correspongui a la identitat física .

És per això, que davant el creixement de canals de comunicació digitals i amb la tramesa massiva de dades a les xarxes,  la fundació educativa va reelaborar el seu projecte educatiu per tal de construir una identitat digital que enforteixi, vinculi i  identifiqui tant la comunitat educativa com els continguts que es generen . Un dels aspectes d’aquest identitat digital és per exemple la creació d’uns hashtags que engloben tots els eixos transversals del seu projecte educatiu i que van des de comunicar tot allò referent al desenvolupament de la  persona i l’aprenentatge (#escolainclusiva #escolaambvalors ) a aspectes al voltant de la cultura , el país o els valors de l’ideari cristià ( #escolacompromesa) passant per àmbits més competencials ( #escolacompetent ) o de relació amb l’entorn i amb el món ( #escolaoberta #escolapropera).

Per fer-ho es va iniciar ara fa dos estius un procés participatiu de reflexió , de recollida i anàlisi de dades per tal d’establir els criteris d’aquesta identitat digital. Van participar-hi diferents sectors de la comunitat educativa, des de l’equip de gestió fins als responsables de comunicació dels 36 centres , passant per representants de les famílies i empreses del sector del màrqueting i la comunicació. De tot plegat, n’ha resultat un fulletó digital , que es seguirà actualitzant i repensant i que no és res més que el full de ruta que acompanya la vertadera identitat digital, la que  es construeix cada dia amb els centenars de missatges que es llancen al núvol.

Veieu el tríptic de la identitat digital

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

AGENDA

[tribe_events_list category="escola" limit="5"]
CreaEscola Quality Certificate for Education Website