Atenció al públic:

9:00h. - 13:00h.

Carrer Xaloc, 22

17230 Palamós

972 314 286

vedrunapalamos@vedruna.cat

Projectes

PROJECTES QUE DONEN VALOR AFEGIT

tei

PROJECTE TEI

Un programa de convivència on els alumnes grans de cada etapa educativa fan de tutors emocionals dels alumnes més petits amb la finalitat de generar, mitjançant tot un seguit de dinàmiques, un bon clima entre tots; facilitant així el procés d’integració dels nouvinguts d’altres escoles i procurant evitar conflictes i situacions violentes en tots els escenaris de la vida escolar.

APRENENTATGE-SERVEI

Proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. Actualment ho treballem amb diferents entitats de caire solidari, ecològic i/o educatiu, en grups reduïts de 10-12 alumnes.

006

PROJECTE PLURILINGÜE

La nostra escola aposta per potenciar al màxim les competències plurilingües del nostre alumnat. Per això, el nostre objectiu és que els alumnes dominin el català, el castellà i coneguin una o més llengües estrangeres: l’anglès, com a primera llengua, i el francès, com a matèria optativa a la Secundària i Batxillerat.

Aquest projecte plurilingüe i pluricultural es concreta en les següents accions:

– Apliquem metodologies AICLE adaptades a cada etapa.

– Disposem, en la mesura que ens sigui possible, d’un auxiliar de conversa nadiu en llengua anglesa.

– Introduïm l’anglès a l’Educació Infantil de manera lúdica i amb caràcter actiu. Veure vídeo.

– A Primària, la matèria de Science es fa íntegrament en llengua anglesa.

– Durant la Secundària fem les assignatures de Robòtica i de Laboratori a 1r i 2n d’ESO en anglès, s’utilitza el Science-Bits per a les ciències i es prepara els alumnes per les proves del PET i del FIRST.

– Certifiquem nivells d’anglès a partir de proves homologades amb les Universitats de Cambridge i Oxford.

– Oferim el Batxillerat Dual. Veure vídeo.

– Realitzem colònies d’Anglès a Primària i estades lingüístiques al Regne Unit pels alumnes d’ESO i Batxillerat.

A més, l’escola ofereix extraescolars d’anglès de la mà d’Oliver’s Academy.

Ambdues opcions busquen un enfocament completament competencial i empren metodologies pròpies i de caràcter lúdic que permeten que els alumnes posin en pràctica el que van aprenent i ho ampliïn a través d’activitats plenament participatives i interactives.

IMG-20191211-WA0006

IOGA PER EDUCAR

A través del ioga prenem consciència del nostre cos i de la nostra respiració.
Aquesta pràctica ens ajuda a tenir una ment més calmada, potencia la memòria, la concentració, l’aprenentatge, i ens permet ser conscients de les nostres emocions i a saber gestionar-les.
Fem jocs amb les asanes de ioga tradicional, gestionem emocions amb art creatiu i ens relaxem amb respiracions i massatges.
cobos

CONVENI AMB LA CIA COBOS-MIKA

Entesa amb aquesta prestigiosa companyia internacional de ball per incloure la dansa integral en l’horari curricular de Cicle Mitjà i ens les activitats extraescolars de l’AMPA.

teatre

TEATRE ESCOLAR

Ho treballem dins de l’horari escolar a 2n, 4t i 6è de Primària; i a tots el cursos de l’ESO com a matèria optativa. participem a la Mostra de teatre tan infantil com juvenil que organitzen La Gespa i l’Ajuntament de Palamós.

pagina-escola-verda-1

ESCOLA SOSTENIBLE

La nostra escola s’integra en el programa Escoles Verdes del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Un programa que aglutina i dinamitza tots aquells centres que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tenen com a finalitat afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

Creiem en la sostenibilitat com un valor present i futur pels nostres alumnes. Un valor transversal que pot treballar-se des de totes les àrees, donant una visió ambiental global. Treballem per incloure’l en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb lentorn, etc.).

Són molts els projectes que sestan duent a terme a lescola i que mostren el nostre compromís amb tots aquests objectius. Alguns exemples són:

Lhort escolar dinamitzat des de cicle infantil

Els projectes interdisciplinars relacionats amb la sostenibilitat i que es realitzen en totes les etapes educatives 

La creació anual dun comitè mediambiental a primària i a secundària formada per un delegat verd de cada aula i amb la finalitat daportar idees i millores al funcionament de lescola, així com de responsabilitzar-se de de cada aula.

Trobades de sostenibilitat Vedruna realitzades anualment amb alumnes de primària de totes les escoles Vedruna de Catalunya.

Si feu clic aquí trobareu el nostre decàleg de sostenibilitat.

En aquest enllaç accedireu al contingut de tots els elements que fan referència a la sostenibilitat dins l’escola.

Veure vídeo

Logo robòtica

ROBÒTICA

D’uns anys cap aquí, les noves tecnologies estan jugant un paper important dintre de les aules.

L’ús de les noves tecnologies afavoreixen la motivació i participació dels infants a l’hora de realitzar qualsevol activitat.

A l’Educació Infantil utilitzem la “Bee-Bot”,  un robot educatiu que ens dona la possibilitat de treballar la programació d’una forma lúdica i creativa  afavorint l’adquisició de la lateralitat, el raonament lògic, el treball cooperatiu i la percepció espacial. A més, proporciona aprenentatge a partir de la manipulació i experimentació lliure.

Al Cicle Inicial continuem treballant la programació de robots educatius mitjançant la “Bee-bot”, el “Robot mouse” i en “Doc”. Aquests recursos faciliten l’evolució en l’aprenentatge dels alumnes a partir de l’assaig-error. Al mateix temps, permeten desenvolupar habilitats com la creativitat, el pensament crític i el raonament sistemàtic. Veure vídeo

També treballem la programació amb reptes interactius mitjançant el portal web code.org. Aquest portal ofereix als alumnes diferents recursos per desenvolupar el Pensament Computacional i la programació, adaptant-se a diferents edats i necessitats de cada  infant.

Al Cicle Mitjà es fa una introducció al llenguatge scratch. Ja des de 3r és crea un compte d’usuari i aprenen els principals elements que conformen l’scratch: pantalles, instruccions, reinventar i costumitzar un programa. També aprenem a buscar o crear un personatge, programar petits diàlegs, moviments, algun efecte de color…

Ho treballem a partir de programes ja fets a scratch i compartits a través de l’aplicació de google classroom”. L’objectiu és que vagin assolint cada vegada més autonomia i seguretat amb un llenguatge de programació.

Al Cicle Superior continuem amb el llenguatge scratch tot ampliant el ventall de possibilitats que ofereix aquest sistema de programació, treballem amb robots Lego WeDo, i ens endinsem dins la impressió amb 3D utilitzant diversos programes. Veure vídeo

A Secundària es treballa amb un llenguatge de programació gràfic similar a Scratch. Disposem de diversos robots basats en la placa Arduino, de manera que els alumnes poden treballar en grups reduïts de dues persones. A més de reforçar les estructures bàsiques de programació, els alumnes practiquen amb diversos tipus de sensors i dispositius que es poden acoblar als robots, mitjançant la resolució de petits reptes que se’ls proposa durant el curs.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website