Atenció al públic:

9:00h. - 13:00h.

Carrer Xaloc, 22

17230 Palamós

972 314 286

vedrunapalamos@vedruna.cat

MANIFEST 25N

En el 2023, les estadístiques de violència de gènere encara ens recorden que hem de treballar junts per construir una societat lliure de violència masclista. Les xifres no només són números, sinó testimonis dolorosos de vides afectades.

Aquest any (2023) 52 dones han perdut la vida a causa de la violència masclista i per por a denunciar. Han mort 2 dones més que el 2022 i encara no s’ha acabat l’any.

Segons els informes actuals, les dones continuen essent víctimes de violència de gènera a un ritme alarmant. Aquestes xifres no només reflecteixen un problema persistent, sinó que criden a la nostra responsabilitat col·lectiva.

Des del Vedruna volem manifestar que això no pot seguir així, que si pateixes agressions masclistes, denunciar és la solució a sortir d’aquest patiment i fins i tot la mort.

Volem recordar que la violència masclista no només és violència física, que hi ha moltes formes de fer mal, com per exemple la violència psicològica, el menyspreu, l’insult, que et tractin com si fossis menys només per ser dona. Violència és, fins i tot, el control dels diners, el mòbil o les xarxes socials per part d’una figura masculina.

Per combatre aquest problema, és vital invertir en educació per a la igualtat de gènere. Des del primer dia a l’escola, cal fomentar valors de respecte, empatia i igualtat entre els joves. Implementar programes educatius que promoguin la comprensió i el respecte mutu són passos crucials cap a una societat més justa.

Per això creiem que és vital educar els joves des del principi en:

  • Empatia i respecte: Integrar programes educatius que incideixin en l’empatia i el respecte mutu com a pilars fonamentals.
  • Desmuntar Estereotips: Abordar estereotips de gènere des dels primers anys, fomentant una comprensió més ampla de les identitats i rols de gènere.
  • Comunicació No Violenta: Ensenyar habilitats de comunicació no violenta per a resoldre conflictes sense recórrer a la violència.

Tot i les dificultats a les quals ens enfrontem, estem compromesos a construir un futur on les relacions es basin en la igualtat, el respecte i la comprensió. És hora de trencar els cicles de violència i construir ponts cap a un món on cadascú pugui viure sense por ni discriminació.

Junts, podem ser l’impuls del canvi i construir una societat lliure de violència masclista. Fem-ho per les generacions futures i per un futur més just per a tothom.

 

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

AGENDA

[tribe_events_list category="escola" limit="5"]
CreaEscola Quality Certificate for Education Website