Atenció al públic:

9:00h. - 13:00h.

Carrer Xaloc, 22

17230 Palamós

972 314 286

vedrunapalamos@vedruna.cat

EN DEFENSA DEL NOSTRE PROJECTE LINGÜÍSTIC

El català és la llengua pròpia de Catalunya i, com és ben lògic, la llengua normalment emprada al sistema educatiu d’aquest país.
La nostra escola es referma en el seu compromís de continuar treballant per garantir la formació global i la competència comunicativa plena -de tot l’alumnat- tant en català (la llengua vehicular del centre), com en castellà i, com a mínim, també en anglès, dins del marc de la nostra proposta plurilingüe.
A més a més,la formació lingüística i cultural que proporcionem, ajuda al desenvolupament personal integral dels i les nostres alumnes, i facilita les interaccions socials en una societat en què conviuen diverses llengües, proporcionant l’eix comú que assegura la cohesió social i l’equitat.
Com a Claustre de mestres i professors rebutgem intervencions polítiques o sentències judicials que ataquen un model lingüístic àmpliament consensuat. Per tant, seguim i seguirem apostant per una manera de treballar on queda clar que correspon als centres educatius establir els criteris pedagògics per al tractament de les llengües en el marc d’un Projecte lingüístic de centre pensat per a les circumstàncies i casuístiques pròpies del seu context.
Des d’aquí encoratgem a tota comunitat educativa de l’Escola Vedruna Palamós, a la qual representem, a persistir en la defensa proactiva de l’ús del català a l’educació i de la necessitat de que siguem els professionals de l’ensenyament els que determinem, en el marc de l’autonomia de centre, que és el que més convé a les famílies que ens han confiat l’educació compartida dels seus fills i filles perquè esdevinguin aviat bons ciutadans del segle XXI.
Ara i aquí, l’educació és i ha de ser en català.
Moltes gràcies a tots.

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

AGENDA

[tribe_events_list category="escola" limit="5"]
CreaEscola Quality Certificate for Education Website