Atenció al públic:

9:00h. - 13:00h.

Carrer Xaloc, 22

17230 Palamós

972 314 286

vedrunapalamos@vedruna.cat

ELS ODS A LES AULES

La xarxa de centres de Vedruna Catalunya Educació inicia un procés per impulsar objectius d’aprenentatge vinculats als ODS de la UNESCO.

Pensar en ciutats sostenibles, en igualtat de gènere o en treball decent per a tothom. Cercar iniciatives que contribueixin a conscienciar i actuar en bé de l’eradicació de la pobresa , la fam o l’educació de qualitat. Desenvolupar hàbits i crear impactes a l’entorn del canvi climàtic , la pau i la justícia o la salut.
Aquests són només uns exemples a partir dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que van adoptar tots els estats membres de les Nacions Unides el 2015 com una crida universal per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir pau i prosperitat arreu pel 2030.
Els Objectius de Desenvolupament Sostenible afecten molts àmbits , des de les polítiques locals, territorials i globals fins als teixit econòmic, organitzatiu, social i empresarial dels territoris. Però l’èxit passa també per acompanyar les noves generacions a desenvolupar uns hàbits que puguin tenir impactes a curt, mig i llarg termini. D’aquesta manera, la xarxa de centres de Vedruna Catalunya Educació, impulsa un projecte amb un full de ruta pels propers anys que té com a finalitat incloure els objectius de desenvolupament sostenible a les aules dels seus 36 centres repartits arreu de Catalunya. Així, dijous passat a Vic, seu de la fundació, va tenir lloc la primera trobada amb impulsors de tots els centres per tal que cada escola elabori la seva pròpia planificació i inclogui els ODS al treball competencial del centre. Es tracta d’anar més enllà d’actuacions específiques en dies concrets. El que es busca és assolir aprenentatges, generar impactes i desenvolupar hàbits. A la trobada van col·laborar-hi algunes entitats com ara “Mou-te pel Mar” que impulsa el plogging a través d’una app -twinapp- i Polititza’t -una plataforma sorgida de la Universitat Pompeu Fabra que va fer unes dinàmiques a l’entorn de la Pau, la Justícia i les Institucions Sòlides.
Per a l’equip de Vedruna Catalunya, això no és nou, ja que fa temps tenen en el seu Projecte Educatiu traçat un itinerari de sostenibilitat i de pastoral que inclouen molts dels objectius que persegueixen els ODS. La majoria de nens i joves de les aules d’avui, les denominades generacions Zeta i Alpha, són ja molt compromesos amb tot el que afecta la societat i els seus impactes i educadors i educadores es mostren confiats que de la mà i participació dels alumnes , els fruits d’aquest treball seran generosos.

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

AGENDA

[tribe_events_list category="escola" limit="5"]
CreaEscola Quality Certificate for Education Website