El projecte Chromebook

 

El projecte Chromebook s’aplica a l’Escola des del curs 2014-15 amb la finalitat de poder utilitzar les noves tecnologies com a eina a les aules de forma àgil i eficaç. No es tracta de tenir un ordinador a l’aula, sinó d’una nova manera de treballar que té un munt d’avantatges.

Aquest projecte neix de la col·laboració de la Fundació Vedruna directament amb Google, que és qui ens proporciona l’infraestructura interna d’aquest sistema. 

Però primer de tot, què és un Chromebook?

 

Un Chromebook és un ordinador, amb monitor, teclat… amb lleugeres diferències:

  • Utilitza el sistema operatiu Chrome OS que permet que l’ordinador s’engegui i estigui a punt de treballar en menys de 10 segons. Bàsicament és com si l'únic programa que hi ha a l'ordinador és un navegador Chrome.

  • Un usuari qualsevol simplement amb un usuari i contrasenya (de fet un correu electrònic subministrat per l’escola), accedeix a l’ordinador i a tots els seus documents i programes, estigui a on estigui, i sigui l’ordinador que sigui.

  • Tota l’informació està al núvol, tot i que tenen un petit espai d’emmagatzematge propi.

 

I aquestes característiques aporten uns avantatges molt interessants:

  • no hi ha virus.

  • emmagatzamatge il·limitat a través de Google Drive.

  • accés a totes les dades, documents i programes personals des de qualsevol dispositiu connectat a internet, sigui Chromebook, ordinador sigui quin sigui el sistema operatiu o dispositiu mòbil com Android o iOS

  • tot gestionat des de l’Escola, amb capacitat de recuperació inmediata.

  • utilitzem a les Escoles Vedruna ordinadors de gamma professional subministrats directament per HP amb servei tècnic específic, més resistents que els que podem trobar a les botigues.

  • i tenint darrera un gegant en el món tecnològic com Google!

 

Això sempre és funcional si es disposa de connexió a Internet (tot i que moltes funcions també són accesibles). És per això que a l’Escola Vedruna de Palamós disposem de fibra òptica simètrica de 100Mb, acompanyat amb Wifi a tot el centre. Ja no hi ha excusa!

 

I dins les eines que ofereix Google no només tenim el Drive o el Gmail, també disposem de Fulls de càlcul, Presentacions, Formularis, Maps… i del Google Classroom.

 

Google Classroom és un entorn virtual on els alumnes i els professors estan en contacte permanent. Els docents poden publicar-hi informacions, apunts, activitats, documents de suport i ampliació, enllaços, vídeos… I els alumnes hi poden accedir a qualsevol dia i hora.

A més poden publicar preguntes, visibles o no als companys, penjar-hi treballs, contestar qüestionaris… i sempre accedir als documents, tant els propis com els del professor. S’ha acabat perdre informació! Sempre disponible!També et pot interessar...

Inscripció Batxillerat Dual

Circular d'inscripció per al Batxillerat Dual que cal omplir i entregar a la recepció del centre un cop fet el registre ON LINE obligatori a:   ...

llegir més »

Inscripcions escola d'idiomes extraescolar 18-19

Accediu a la informació i als fulls d'inscripció per a l'escola d'idiomes d'anglès i francès que hem organitzat conjuntament amb l'empresa especial...

llegir més »

Inscripció activitats extraescolars

Formulari d'inscripció a les activitats extraescolars: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSsbCqxHHbGYDNExc2f6gj0ZdrlbTDKBu_yKNovBtr4tg7Dw/...

llegir més »