Activitats escolars

Educació Infantil:

A educació infantil, es tracta molt de gaudir amb la música, sigui mitjançant les audicions d’instruments i la seva manipulació, cançons amb guitarra o suport audiovisual.

Es fan danses i jocs relacionats amb les cançons treballades (tradicionals) i per interioritzar les qualitats del so. Per practicar ritmes senzills utilitzem el propi cos i instruments Orff.

 

Cicle Inicial:

A primer i segon de Primària es treballa sobretot les qualitats del so i es complementa amb cançons i danses de les festes corresponents.

Com a material propi treballem paquets de projeccions i audicions de símbols musicals, instruments i personatges de la música de tots els temps, els alumnes han d’anar reconeixent les imatges o el so per tal de passar al proper paquet. (Comptem amb suport audiovisual a l’aula).


Cicle Mitjà:

A tercer i quart de Primària es treballa més en l’escriptura dels elements musicals dins del pentagrama, utilitzar instruments melòdics per fer conjunt instrumental a l’aula.

A quart es fa un treball de compositors clàssics on els propis alumnes presenten el seu treball a la classe i fan de professors explicant la vida del compositor.

Es treballa molt la capacitat de ser un equip a l’hora d’aconseguir un resultat en una dansa o cançó.


Cicle Superior:

A cinquè es treballen els instruments per famílies i, a part de les característiques, es deixa manipular als alumnes l’instrument en qüestió. (Guitarra, piano, violí, saxòfon, flauta travessera, tible ...)

Es fan cançons de tots els temps i estils al igual que a sisè.

I es treballa la flauta dolça cada setmana. (tant a nivell individual com en grup)

A sisè a més de la continuació de la flauta, es demana un treball en el qual els familiars assessoren a l’alumne a l’hora de buscar una cançó que tingui un significat especial per ells i l’analitzi tant a nivell musical com històric.

També es fa un viatge musical teòric de la música des dels seus inicis fins avui en dia.

Tot el material que s’utilitza és de creació pròpia.


Participacions:

Des del departament de música els alumnes intervenen cantant el dia de “La Festa dels avis” pel Nadal a la nostra escola.

A nivell municipal amb les altres escoles ballant pel festival de danses, la mostra de corals de Palamós i els nens i nenes de segon participen cantant a la diada de la Pau el 30 de Gener.

 

 

1r d’ESO :  

Al primer cicle de l’ESO  la música com assignatura comuna té molta importància. La seqüenciació  és de tres hores setmanals  durant tot el curs. Això és el que toca i el que ens diu la llei, doncs a segon d’ESO no hi ha comú de música i cal treballar molt a primer.

Els continguts que treballem són molt diversos i  van des de la percepció del so, qualitats del so, llenguatge musical, les veus humanes, formacions instrumentals, agrupacions corals, música tradicional, etc... fins a la creació d’un disc.

  La classe de primer de complementària , a partir del curs 2013-14, ha canviat i la seva metodologia es basa en el sistema Orff. Aquesta és més pràctica, (comparada amb la comuna) i entre altres activitats el que fem és crear, interioritzar ritmes, introduir la flauta de bec, conceptes teòrics de nivell d’iniciació musical I i II i també cantar un repertori variat. Aquesta assignatura de primer a d’anar coordinada amb la resta de complementàries de l’ESO, doncs la seva formació clou a quart de secundària i l’alumne podrà, si vol, accedir a examinar-se per poder  convalidar fins a segon de llenguatge musical de grau elemental. Per Nadal preparem les nadales, veiem algunes pel·lícules musicals i també interpretem peces amb l’instrumental Orff de la nostra aula.


2n d’ESO:    

 La classe de segon de complementària és la continuació de primer i partir del curs 2013-14, ha canviat . La seva metodologia es basa en el sistema Orff. Aquesta és més pràctica, i entre altres activitats el que fem és crear, interioritzar ritmes, introduir la flauta de bec, conceptes teòrics de nivell d’iniciació II i llenguatge musical I i també cantar un repertori variat. Aquesta assignatura de segon a d’anar coordinada amb la resta de complementàries de l’ESO, doncs la seva formació clou a quart de secundària i l’alumne podrà, si vol, accedir a examinar-se per poder  convalidar fins a segon de llenguatge musical de grau elemental. Per Nadal preparem les nadales i també interpretem peces amb l’instrumental Orff de la nostra aula.


3r d’ESO:

 A tercer es torna a fer música com a crèdit comú. Tres hores setmanals durant un trimestre.

Es fa un repàs dels elements bàsics del llenguatge musical, estudiem les formes musicals, el Jazz i la seva evolució, la música a internet, etc...

La classe de tercer de complementària, a partir del curs 2013-14, ha canviat i la seva metodologia es basa en el sistema Orff. Aquesta és més pràctica, (comparada amb la comuna) i entre altres activitats el que fem és crear, interioritzar ritmes, introduir la flauta de bec, conceptes teòrics de nivell de llenguatge musical I i II i també cantar un repertori variat. Aquesta assignatura de tercer a d’anar coordinada amb la resta de complementàries de l’ESO, doncs la seva formació clou a quart de secundària i l’alumne podrà, si vol, accedir a examinar-se per poder  convalidar fins a segon de llenguatge musical de grau elemental. Per Nadal preparem les nadales, veiem algunes pel·lícules musicals i també interpretem peces amb l’instrumental Orff de la nostra aula.


4t d’ESO:

 A final de tercer d’ESO els alumnes ha de triar les assignatures optatives de 4t. que més els interessi. La música és una d’aquestes i es fa durant tot el curs amb una seqüenciació de tres hores setmanals. La base d’aquesta matèria és la Història de la música i va des de l’Edat mitja, fins als nostres dies passant per el Renaixement, Barroc, Classicisme, Romanticisme i S.XX i XXI. Treballem context, músics, instruments, grups instrumentals, analitzem obres, formes musicals i com és la música de cada època.

L’assignatura de complementària de música a partir del curs 2013-14 ha canviat i la seva metodologia es basa en el sistema Orff. Aquesta és més pràctica, (comparada amb la comuna) i entre altres activitats el que fem és crear, interioritzar ritmes, introduir la flauta de bec, conceptes teòrics de nivell de llenguatge musical II i també cantar un repertori variat. Aquesta assignatura de quart a d’anar coordinada amb la resta de complementàries de l’ESO, doncs la seva formació clou aquest curs de secundària i l’alumne podrà, si vol, accedir a examinar-se per poder  convalidar fins a segon de llenguatge musical de grau elemental. Per Nadal preparem les nadales i a final de curs es faran els exàmens de Llenguatge II (Final de complementària).També et pot interessar...

Inscripció Batxillerat Dual

Circular d'inscripció per al Batxillerat Dual que cal omplir i entregar a la recepció del centre un cop fet el registre ON LINE obligatori a:   ...

llegir més »

Inscripció al Casal d'Estiu Vedruna 2018

Al següent enllaç podreu fer les inscripcions pel Casal d'Estiu Vedruna 2018. Places limitades!   https://goo.gl/forms/jrAfMCUspLfPRRb02...

llegir més »

Preinscripció Curs 2018-19

  Obrim el període de preinscripcions pel proper curs 2018-19 el 13 al 24 d'abril. Per a realitzar-la cal emplenar el document de Sol·licitud que ...

llegir més »