CLIL / AICLE

La metodologia CLIL o AICLE consisteix en emprar la llengua estrangera com a via de comunicació per aprendre els continguts de la matèria i permetent el desenvolupament de les destreses que  enllacen conceptes, coneixements i la llengua.

L’escola, com a entitat educadora, innovadora i compromesa amb la formació integral de l’alumne i seguint amb l’objectiu del Projecte Lingüístic Multilingüe, va començar a oferir la matèria de Science completament en anglès el curs 2013/14 a primer de primària amb l’objectiu d’anar avançant de curs amb cada període escolar.  En l’actualitat ja són cinc els cursos els que gaudeixen d’aquest avantatge, de primer fins a cinquè de primària. A més a més, a sisè també fan teatre en anglès. Obra que creen els alumnes des de cero i que interpreten a la mostra infantil de teatre de la vila de Palamós.

El fet d’aprendre continguts d’altres assignatures en una llengua diferent a la pròpia i resoldre diferents preguntes/problemes/situacions els motiva perquè es veuen capaços de fer coses emprant altres llengües (Navés y Muñoz, 2000) i els proporciona confiança i fluïdesa a l’hora de comunicar-se en llengua estrangera.

 

AICLE a Secundària

La necessitat de reconèixer el valor de la diversitat lingüística i cultural fa imprescindible la renovació didàctica i ens fa replantejar el rol, l’ús i el lloc on emprar les diferents llengües.

AICLE ens aporta una aproximació plurilingüe a l’aula on el contingut d’un àrea és impartit mitjançant la llengua estrangera com a vehicle de comunicació.

A secundària utilitzem l’anglès com a llengua vehicular en algunes àrees com són les pràctiques de Science a 2n ESO i la Robòtica de  1er i 2n ESO .

També fem pràctiques en d’altres àrees , com per exemple a Astronomia de 3r ESO es fa lectura d’articles, visualització de vídeos i ús d’altre material didàctic en anglès.

A Tutoria tots els vídeos són en versió original subtitulada.  Les activitats del Crèdit de Síntesi de 1r ESO són en un tant per cent elevat en anglès.

A Batxillerat s’han fet activitats puntuals com la lectura i anàlisi de diversos sonets de Shakespeare, en la seva llengua original i la projecció de documentals d’autors anglo-saxons en VO dins de la matèria de Literatura Universal. A Història, s’estudia la Declaració d’Independència dels EEUU amb el text original.

Estem fent un esforç per a augmentar l’exposició a la llengua anglesa a la nostra escola fora de l’àrea de llengües estrangeres.

De cares al curs 2016-17, el Departament de Ciències de l'escola continua treballant el currículum amb el suport dels llibres de text de l'editorial Science Bits, la qual ofereix els continguts en català, castellà i anglès. Això permet tenir un ventall d'eines i recursos tant pel professorat com pels alumnes per poder treballar el temari en diferents idiomes i continuar amb la metodologia AICLE dins del marc del plurilingüisme de l'escola. Així doncs, la visualització d'alguns audiovisuals i exercicis pràctics es fan en anglès, de manera que s'integra la llengua estrangera en l'aprenentatge dels continguts que els alumnes de les diferents etapes van fent.


Arxius d'interès


També et pot interessar...

Inscripció Batxillerat Dual

Circular d'inscripció per al Batxillerat Dual que cal omplir i entregar a la recepció del centre un cop fet el registre ON LINE obligatori a:   ...

llegir més »

Inscripcions escola d'idiomes extraescolar 18-19

Accediu a la informació i als fulls d'inscripció per a l'escola d'idiomes d'anglès i francès que hem organitzat conjuntament amb l'empresa especial...

llegir més »

Inscripció activitats extraescolars

Formulari d'inscripció a les activitats extraescolars: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSsbCqxHHbGYDNExc2f6gj0ZdrlbTDKBu_yKNovBtr4tg7Dw/...

llegir més »